Bekæmpelse af skadedyr i boligselskaber

Pligt at fjerne skadedyr

Hvis der er konstateret en alvorlig plage af skadedyr i en ejendom, er det udlejerens (boligselskabet eller  foreningen) pligt at bekæmpe skadedyrene uden udgift for lejerne.

Reglen gælder også i flere tilfælde for dyr, der optræder i lejlighederne. Dette fortolkes i praksis sådan, at ejendommen har udryddelsespligt, når det drejer sig om væsentlige skadedyrproblemer. Det kan typisk dreje sig om en forekomst af Væggelus og kakerlakker, men også andre skadedyr, der let breder sig rundt i ejendommen.

Effektiv skadedyrsbekæmpelse

Bekæmpelsen af skadedyr skal være effektiv, og det kan den ofte kun blive, når problemet bekæmpes rationelt og kollektivt. Af samme grund må enhver beboer finde sig i bekæmpelsesforanstaltningerne, selvom det tilsyneladende ikke skyldes hans forhold, at dyrene skal bekæmpes.

Det er rimeligt, da nogle af dyrene ofte vil flygte til ubehandlede områder under bekæmpelsen, fordi lugten af bekæmpelsesmidler virker afskrækkende på dem.

Andels- og ejerboliger

Hvor det drejer sig om en andels- eller ejerbolig, kan lejeloven ikke anvendes. Problemerne er imidlertid de samme, og en rationel bekæmpelse kan ikke gennemføres, hvis enkelte beboere i et kompleks nægter at deltage.

I tilfælde, hvor en rationel skadedyrbekæmpelse er umulig at gennemføre, fordi enkelte beboere nægter at være med, kan kommunalbestyrelsen pålægge vedkommende at deltage. Ring uforpligtende til os på tlf. 7199 3050, og lad os få en snak om problemet og se, hvordan vi kan hjælpe dig af med “dine” skadedyr.

Kontakt os

Ring på 71 99 30 50 eller kontakt os for et uforpligtende tilbud her:

  • OBS: Du kan ikke anmelde kommunal rottebekæmpelse hos os.
    Kontakt din kommune direkte eller brug www.borger.dk.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Sjællands mest fleksible skadedyrsbekæmpelse

Sjællands Skadedyrsservice ApS er autoriseret rotte og muldvarpebekæmpere, som udfører opgaver på hele Sjælland, samt Lolland og Falster. Vi servicerer både private og virksomheder med udryddelse af skadedyr som hvepse, møl, flæskeklannere og rotter mm.

Kontakt os

  • OBS: Du kan ikke anmelde kommunal rottebekæmpelse hos os.
    Kontakt din kommune direkte eller brug www.borger.dk.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
×
Ring op
Book en bekæmpelse
Menu