Muldvarpe gør meget godt for den jord de graver i. Dels spiser de en masse insekter, og dels udløser deres ekskrementer en masse næringsstoffer. Alligevel er de en plage for mange husejere, fordi de eksempelvis på kort tid kan omdanne græsplænen til et månelandskab.
Ødelægger en muldvarp din have? Nedenfor kan du se nogle metoder til bekæmpelse af muldvarpe.
Men først er det godt at vide, hvorfor muldvarpene overhovedet dukker op. MULDVARPE ELSKER VÅD JORD. En af grundene til at muldvarpe kommer på besøg er, at de elsker at grave i våd jord. Muldvarpene bliver tiltrukket af den våde jord, der også resulterer i spandevis af regnorme. Derfor oplever nogle husejere – der ofte vander deres græsplæne – at de har besøg af muldvarpe, mens naboen ikke har.
En anden grund kan være at muldvarpen er kommet for tæt på en andens territorium, og derfor er blevet jaget væk. Muldvarpe er meget territoriale og accepterer ikke andre muldvarpe. Så selvom du har mange muldvarpeskud, er det ikke sikkert at der er flere end en muldvarpe.
Muldvarpe dukker også op, hvis de er blevet jaget væk fra deres oprindelige levested af byggearbejde, turisme eller generel larm.
De nedenstående metoder har alle plusser og minusser, og vi foreslår altid at vores kunder opsøger professionel hjælp for at få fjernet muldvarpene.
Gas
Ved udlægning af pellets med Phosfor Brinte kan man gasse muldvarpene i gangene. Dette er en meget farlig gift, som krævet en autoriseret bekæmpelse. Der er en sikkerhedsafstand til bygninger på 10 meter. Dette er den mest effektive og humane form for bekæmpelse, og den metode som Sjællands Skadedyrsservice benytter sig af.
Gift
Som med mange andre skadedyr er det muligt at bruge gift til bekæmpelse af muldvarpe. Giften placeres som regel i muldvarpetunnelen, hvorefter dyret finder giften – nogle gange i form af orme eller andre dyr – og indtager det. Man skal huske på at muldvarpe ikke kan gnave deres mad, hvilket gør gift i form af peanuts eller andre hårde materialer svære at indtage. Det er i Danmark ikke tilladt at bruge gift til muldvarpe.
Fælder
En metalfælde/muldvarpesaks placeret i muldvarpetunnelen. Hvis fælden skal være rigtig effektiv, skal den placeres det helt rigtige sted i tunnelen. Ofte bliver muldvarpen blot skadet i stedet for dræbt, hvis fælden ikke er sat det rigtige sted. Det kan godt blive blodigt, så en fælde bør håndteres af professionelle. Fælder/sakse skal tilses 2 gange i døgnet, for at sikre at dyr ikke sidde og lider i fælden/saksen.
Vi kommer bekæmper på hele Sjælland, og hjælper dig gerne med din bekæmpelse af muldvarpe.
Du kan få fat i os ved at ringe til 7199 3050 eller skrive til Kontakt@Sj-skadedyr.dk
Sjællands Skadedyrsservice ApS er autoriseret rotte og muldvarpebekæmpere, som udfører opgaver på hele Sjælland, samt Lolland og Falster. Vi servicerer både private og virksomheder med udryddelse af skadedyr som hvepse, møl, flæskeklannere og rotter mm.