Bekæmpelse af husbukke

Har du og dit hus problemer med borebiller? Beskyt dit træ mod det mest ødelæggende insekt af dem alle: Husbukke.

Af de insekter vi har herhjemme i Danmark, er husbukken den største synder, når det gælder om at smadre vores huse. På få år kan husbukkene ødelægge hele din trækonstruktion!

Sjællands Skadedyrsservice har mange års erfaring i at spotte og bekæmpe husbukke, og vi kører på hele Sjælland.

Hvordan viser husbukke sig?

Et husbukkeangreb kan være meget svært at opdage i de tidlige år, da laverne ikke kommer ud af træet, før de er blevet voksne. Hunnerne lægger æg inde i trækonstruktionen på dit hus, og de hvide larver æder løs af træet i flere år, indtil de forpupper sig. Derefter flyver de ud for at finde en ny bjælke at lægge æg i, og det hele starter forfra.

Husbukke kommer frem i sommermånederne og kaster sig ofte over tagets tagkonstruktion, fordi der ofte er meget varmt under tagpladerne. I modsætning til de fleste andre skadedyr, som har det bedst i fugt, foretrækker husbukken et tørt og varmt klima.

Det hyppigste tegn på husbukke vil være de flyvehuller, de voksne husbukke laver, når de forlader fødestedet. Hullerne er ovale, 6 – 10 mm. lange og ofte flossede i kanterne. Neden for hullerne efterlader insekterne lidt af det, man kalder ”boremel”, som er en blanding af træ og husbukkens ekskrementer. Du kan hører husbukken. Står du på loftet og der er helt stille, vil du kunne hører lyden som når 2 negle klikker over hinanden. FORBERED DIG! Et besøg fra husbukken kan blive en rigtig besværlig omgang for dig og dit hus. Sørg derfor for, at din forsikring dækker husbukkeangreb, og gå træværket igennem mindst én gang om året for flyvehuller og boremel. Har du lige købt hus og der er anmærkninger i tilstandsrapporten om husbukke, så er der god grund til at være opmærksom, eller endnu værre – der var ingen anmærkninger i tilstandsrapporten, og nu har du fundet boremel eller set dyret.

Ring til os før du ringer til dit forsikringsselskab

Har du mistanke om husbukke, eller vil du høre mere om forebyggelse af skadedyr, er du velkommen at ringe til os på 7199 3050.

Kontakt os

Ring på 71 99 30 50 eller kontakt os for et uforpligtende tilbud her:

  • OBS: Du kan ikke anmelde kommunal rottebekæmpelse hos os.
    Kontakt din kommune direkte eller brug www.borger.dk.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Sjællands mest fleksible skadedyrsbekæmpelse

Sjællands Skadedyrsservice ApS er autoriseret rotte og muldvarpebekæmpere, som udfører opgaver på hele Sjælland, samt Lolland og Falster. Vi servicerer både private og virksomheder med udryddelse af skadedyr som hvepse, møl, flæskeklannere og rotter mm.

Kontakt os

  • OBS: Du kan ikke anmelde kommunal rottebekæmpelse hos os.
    Kontakt din kommune direkte eller brug www.borger.dk.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
×
Ring op
Book en bekæmpelse
Menu